Search
  • Ramon Sagués

La força dels colors-Català

El color té una dimensió psicològica i juga un paper important en la nostra vida, influentciant-nos cada dia. Les associacions dels colors vénen determinades per reaccions emocionals i són el resultat de la nostra educació i cultura. Vermell i groc són agressius i exciten les emocions, mentre el blau i verd poden semblar tenebrosos o produïr sensació de frescor.


Més enllà de la seva simbologia, està el que jo descric com la força dels colors. I es que no ens han fet falta molts dies per adonar-nos que l’ànsia per deborar el Món fa que ens oblidem del que tenim a l’abast, inclús ho maltractem.


La radiació solar és l’energía que prové del Sol. Aquesta viatja a la Terra mitjançant ones electromagnètiques. Es divideix principalment en tres tipus de raigs:


Els raigs infrarrojos (IR) que ens proporcionen calor, els visibles (VI) que ens proporcionen llum i els ultravioletes (UV) que tenen influéncia en la salut humana.


Així que de moment l’estiu ens permet viatjar sense massa dificultats, vivint en horari solar.


Ens aixequem quan surt el sol


Aprofitem els regals de la naturalesa: "laguitos" amb aigua cristal·lina


I tenim gadgets dels que m’agraden a mi, com...


Làmpada UV-C (a longitud d’ona de 254nm, on está dins el rang òptim d’absorsió energia UV per part els àcids nucleics) per a purificar l’aigua eliminant gèrmens en tan sols 90 segons.


Panells solars per a carregar bateries que després fem servir per a carregar els mòbils.


Els COLORS o l’espectre visible és la regió del espectre electromagnètic que el ull humà pot percebre. Potser per això m’agrada tant. Per a mi són especials ja que ens dónen molt... aixi que els aprofitem al màxim!


Paissatges que t’alegren el diaEns camuflem amb la Naturalesa mentres conciliem el son conjuntament amb el cant de 1000+ insectes.


Finalement, una de les coses que em fa ressonar durant el dia és assegurar-me que tot i que sembli que vivim com animals, no ho som. Puc semblar obsessiva o no.. però el que tinc clar és que no hem de deixar d’escoltar el cos. I parlo d’un tema que porto anys tractant-lo molt profundament. És l’energia.


Per què quan tenim totes les comoditats del Món, tots els recursos, sembla que tinguem tants problemes en fer un balanç energètic coherent?! i després ens enfadem i posem excuses .. que si són els nervis, léstrés… és la falta de temps que no ens deixa parar i reflexionar.


Insisteixo dia a dia en cobrir els requeriments energètics relacionats amb l’activitat física actual.. que n’és molta! Parlo dels tres components essencials dels aliments: hidrats, greixos i les poc valorades proteïnes.

No només això.. sinó hi han dos components bàsics o millor dit essencials de tota dieta, que són els indispensables per a no posar-nos malalts i cobrir les exigències físiques actuals: les vitamines i minerals.


I parlava d’escoltar el cos.. i es que us asseguro que només em demana fruites i verdures de tots colors, formes i varietats! i es que en els colors estan les vitamines! en els colors està la força que ens ajuda a mouren’s


Aquí els millors esmorzars, barretes energètiques i "recoveries" fins al moment...Aquí en Ramonet "Fueling himself" (alimentant-se de benzina de la bona)Aquí els nostres menús més selectes… on anem millorant els colors i la la palatabilitat